Skip to main content

1,5 miljoner har sett premiären av Colin Nutleys nya tv-serie Bröllop, begravning och dop

PRESSMEDDELANDE - innehåll

Fler än 1,5 miljoner tittare har sett premiäravsnittet av vårens mest stjärnspäckade dramaserie Bröllop, begravning och dop . När Colin Nutley-serien i söndags kväll hade premiär på TV4 kammade den hem titeln som den mest framgångsrika premiären av ett nytt program på TV4 på sju år. - Det saknar motstycke, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier.

Bröllop, begravning och dop hade premiär på streamingtjänsten C More den 4 februari. I söndags kväll klockan 21.00 premiärvisades det första avsnittet på TV4 - och lockade 1 330 000 tittare enligt preliminära siffror från MMS. Det innebär en tittartidsandel på 35,3 procent i TV4:s huvudmålgrupp alla 15-64 år och en rating på 9,3 procent.

- Det är en succéstart som saknar motstycke under de senaste åren. Inte sedan 2012 har TV4 haft en premiär på ett helt nytt program som nått så höga tittarsiffror och när vi adderar de användare som redan sett premiärepisoden på C More så har vi passerat 1,5 miljoner totalt. En välförtjänt succé för Colin Nutley som tillsammans med en fantastisk ensemble har skapat en väldigt bra tv-serie, säger Fredrik Arefalk, kanalchef på TV4 och C More Film och serier.

Regissören Colin Nutley är glad över de fina siffrorna och betonar att han inte varit ensam i arbetet med Bröllop, begravning och dop.

- Jag har jobbat med en fantastisk grupp av skådespelare och ett underbart team för att tillsammans med dem skapa detta. Det har tagits väl om hand av C More och TV4 och att Bröllop, begravning och dop nu nått en så stor publik är förstås väldigt glädjande. En publik av den här storleken visar kraften som finns i tv, säger Colin Nutley.

Elin Kvist är exekutiv producent för Bröllop, begravning och dop på C More och TV4 och lyfter fram Colin Nutleys unika förmåga att skildra människor och deras relationer som ett recept för framgång.

- Det finns få som på samma gång kan skildra ett grönskande sommarsverige och relationer i djup kris så väl som Colin Nutley kan. I Bröllop, begravning och dop samlar han Sveriges skådespelarelit för att ge oss ett fantastiskt drama med stark igenkänning och stora känslor. Det är magiskt roligt att vår publik engageras och berörs av det lika mycket som vi, säger Elin Kvist.

Bröllop, begravning och dop är en ny Colin Nutley-serie i fyra delar som följer två familjer som möts på ett bröllop mellan deras respektive döttrar. Tio minuters dårskap under bröllopet tar oss på en årslång resa som vänder upp och ner på allas liv. Bland de medverkande syns till exempel Helena Bergström, Maria Lundqvist, Johan H:son Kjellgren, Philip Zandén, Molly Nutley, Angelika Prick, Marie Göranzon och Andreas T Olsson. Serien är i fyra delar och sänds söndagar 21.00 på TV4. Nya avsnitt släpps på måndagar på C More.

Bröllop, begravning och dop produceras av Sweetwater och är en samproduktion mellan C More/TV4, Nordisk Film och Film i Väst.