Skip to main content

Fullspäckad och inspirerande marstablå – med ett flertal helt nya program

En storsatsning på högkvalitativt drama, djuplodande dokumentärer, sport på högsta nivå och lysande underhållning. I dag presenterade TV4 och C More flera nya programformat för hösten och våren 2020. Här är några av höjdpunkterna.

– Det känns fantastiskt att få presentera denna rikedom av innehåll som kommer att kunna samla Sverige i höst och under nästa år. Det är en otrolig bredd med helt nya titlar och våra mest folkkära program till spetsiga dokumentärer, högkvalitativt drama och humor, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör på TV4 och C More.

TV4 och C More presenterade i dag nyheter och storsatsningar under hösten 2019 och våren 2020 inför ett fullsatt Cirkus i Stockholm. Under ledning av David Hellenius avslöjades helt nya satsningar inom drama, nyheter, sport och underhållning. Dessutom bjöds det på smakprov från etablerade favoriter som Solsidan som är tillbaka med sin sjätte säsong samt Så mycket bättre och Sveriges mästerkock som båda firar tioårsjubileum. Utöver detta presenterades en ny originalserie som garanterar kalla kårar vid namn Tunn is, en första glimt ur Hamilton som har premiär på nyårsdagen, fyra stycken GW-dokumentärer, spektakulär underhållning i The Masked Singer och den efterlängtade comebacken av Big Brother.

Leif GW Persson fick en ordentlig överraskning när Kjell Bergqvist plötsligt dök upp på scenen. Kjell Bergqvist spelar huvudkaraktären i originalserien Bäckström som baserad på Leif GW Perssons populära deckarromaner. Inte nog med det så får tittarna mer av Leif GW Perssons berättande i form av fyra nya dokumentärer där han utforskar betydelsefulla händelser i svensk nutidshistoria.

Susanna Baltscheffsky berättade mer om TV4:s nybildade vetenskapsredaktion som är en del av en genomgripande journalistiskt satsning. Vetenskapsredaktionen jobbar över programgränserna och bevakar allt inom hållbarhet, från innovation och utveckling till ekonomi och framtid.

Sanna Kallur, Nils Holmqvist och Johan Ernst Nilson berättade om sina hisnande upplevelser under Expeditionen i Himalaya och det bjöds på de första bilderna från programmet som har premiär i oktober.

Dagen avslutades med ett maffigt och bejublat medley med Petra Marklund, Niklas Strömstedt och Miss Li, som ett första smakprov inför premiären av Så mycket bättre – andra sommaren den 19 oktober.

Från och med fredag den 27 september går det att se ett sammandrag av årets Screening på TV4 Play.

Mer om några av höjdpunkterna från dagen:

Tunn is
En ny originalserie från C More och TV4 som tar avstamp i den brännande aktuella klimatfrågan och tar med tittaren på ett spänningsdrama i en storslagen arktisk miljö. I huvudrollerna: Lena Endre och Bianca Kronlöf.
Läs hela pressmeddelandet här

Ture Sventon
C More och TV4 gör sitt första familjedrama – Ture Sventon – med Robert Gustafsson i huvudrollen. Nu släpps namnen på fler skådespelare som ansluter till ensemblen: Johan Glans, Melina Lindskog Pascalidou, Cornelia Riddez, Helena Bergström och många fler.
Läs hela pressmeddelandet här

GW:s dokumentärer
Dokumentärälskare har en stark vår att se fram emot när kriminologiprofessor Leif GW Persson tar sig an vitt skilda ämnen. Leif GW om: Blattarna som byggde Sverige är en dokumentärserie där bandet spolas tillbaka till den första stora vågen av invandring till Sverige. I tre avsnitt avhandlar Leif GW Persson den svenska arbetskraftsinvandringen från andra världskrigets slut till början av 70-talet. Kända personligheter och vanliga människor delar med sig av sina upplevelser och minnen.

I dokumentärerna Leif GW om: Svenska Akademien, Leif GW om: Bordellhärvan och Geijeraffären och Leif GW om: Den svenska atombomben ger Leif GW Persson exklusiv information om tre omskakande skeenden i svensk nutidshistoria.

Expeditionen
I oktober får tittarna se Mikael Persbrandt, Little Jinder, Sanna Kallur, Stefan Larsson, Väder-Nils och Dominika Peczynski ta sig an sin största utmaning hittills. De har tillsammans med den erfarne äventyraren Johan Ernst Nilson gett sig på att bestiga Lobuche Peak 6 119 meter över havet i hjärtat av Himalaya.

Hamilton
Nu presenterar C More och TV4 stolt Hamilton, kanalens största internationella dramasatsning hittills. Den nyskrivna thrillerserien utspelar sig under den unge Hamiltons första tid i Sverige efter utbildningen i USA och är baserad på Jan Guillous succéböcker om den hemliga agenten. Stjärnskottet Jakob Oftebro spelar Carl Hamilton i serien som har premiär på nyårsdagen på C More och i början av 2020 på TV4.
Läs hela pressmeddelandet här

Sveriges mästerkock – 10 år
Vi inleder det nya året med ett pampigt 10-årsjubileum av tittarfavoriten Sveriges mästerkock som dessutom blir älskade Leif Mannerströms sista säsong som jurymedlem. Tävlingshungriga amatörkockar från hela landet kommer satsa allt i kampen om den prestigefyllda segern. Vid Leif Mannerströms sida ser vi precis som tidigare jurykollegorna Mischa Billing och Markus Aujalay som tillsammans avgör framtiden för årets tävlande.

Big Brother
Reality-seriernas urmoder Big Brother kommer tillbaka till TV4 under våren 2020. Inlåsta i ett hus under 100 dagar med ingen som helst kontakt med omvärlden, följda av kameror dygnet runt, ska deltagarna i galna uppdrag göra upp om en prissumma på en miljon kronor.
Läs hela pressmeddelandet här

The Masked singer
Spektakulära masker, underhållande sångnummer och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu står det klart att TV4 gör plats för den helt unika och färgstarka tävlingen under 2020 och att David Hellenius leder storsatsningen.
Läs hela pressmeddelandet här

Så mycket bättre – andra sommaren
Det väntas en jubileumssäsong av Så mycket bättre i höst då tittarna kommer att återse 14 välkända artister. Det kommer att bjudas på olika konstellationer av artister i alla program och Grå gåsen kommer dessutom att flöda med hemliga gästartister och överraskningar.

EM 2020
TV4 sänder nästa sommars största fotbollshändelse tillsammans med SVT. Det är dessutom 60-års jubileum och matcherna spelas detta år över hela Europa. Under hösten avgörs det om Sverige säkrar avancemang till EM och TV4 sänder hela den rafflande avslutningen.

Wild kids
Succéprogrammet Wild Kids kommer till TV4 och C More som en viktig del i satsningen på förstklassig familjeunderhållning. Programledare är ingen mindre än folkkära Linda Lindorff.

Solsidan
Tittarsuccén Solsidan kommer tillbaka efter fyra års uppehåll. Den älskade komediserien får exklusiv streamingpremiär på C More den 6 oktober. Två veckor senare, den 20 oktober, visas det första avsnittet på TV4.