Skip to main content

Upptäck kraften med världens största TV-sändning

28 mar 2018

Ingen kan väl ha missat det. Sverige slår ut självaste Italien i kvalet och tar sig sensationellt till fotbolls-VM i Ryssland. Mästerskapet, som är världens största evenemang, går av stapeln under juni och juli i sommar. Fyra veckor med fotboll i världsklass - flera matcher varje dag!

Över 3 miljarder tittar på fotbolls-VM på TV över hela världen. I Sverige beräknas antalet tittare uppgå till hela 7,5 miljoner. Det är över 80% av den vuxna befolkningen. Gruppspelet kröns med en, från svenska ögon, supermatch - Sverige mot Tyskland. TV4 sänder matchen. Vi beräknar att tittarsiffran kommer bli den högsta under hela året 2018.

Att annonsera under fotbolls-VM borde vara alla företags stora marknadsföringsdröm. Att få en exponeringsyta mitt i svenskens vardagsrum, ett vardagsrum fyllt av glädje, spänning och engagemang. Under fotbolls-VM är alla en expert och tycker till om det mesta. Vilka som är bra, vilka som är dåliga. Och vilket lag förutom Sverige kommer svenskarna hålla lite extra på i år? Under EM 2016 var det Island som tog våra hjärtan med storm. Islänningarnas kämpaglöd och frejdiga spel tog dem hela vägen till kvartsfinal. Flera av deras matcher blev bland de mest sedda på TV i Sverige.

Vi räknar med att matchen Sverige - Tyskland i sig självt kommer ses av över 30% av svenska folket - och att hela VM kommer ses av över 80% - över hela landet.

Annonsörerna under våra tidigare mästerskap, VM 2014 och EM 2016, såg stora effekter. I snitt ökade deras kännedom med +60%. Deras varumärke fick +62% högre liking och de sålde mer än 280% mer produkter och tjänster bland de som tittade på mästerskapet än de som inte gjorde det.

I TV4:s sändningar från fotbolls-VM gör vi ingen skillnad på lokal eller nationell annonsering - precis som vanligt syns de lokala annonsörerna tillsammans med de nationella. I samband med matcherna - mitt i spänningen! Uppdelat på 26 stycken lokala områden kan du se till att just ditt företag syns i fotbolls-VM på för dig relevanta områden.

Upptäck kraften i TV-annonsering under fotbolls-VM - på din lokala ort!

Till kampanjsida: https://annonsera.tv4.se/vara-annonspaket/fotbolls-vm