Olika typer av sponsorskap

Formatsponsring

Genom att sponsra ett specifikt format syns sponsorn i en billboard innan, under och efter programmet. Sponsorn får en unik möjlighet att kommunicera direkt med formatets målgrupp och associeras till programvarumärkets värden. Formatsponsring köps nationellt.

Se vilka program som är möjliga att sponsra under 2023 >>


RBS-sponsring

Med hjälp av RBS-sponsring kan en sponsor synas i flera av TV4:s kanaler samtidigt. Antingen genom att köpa ett färdigt paket med ett fast antal TRP i TV4:s kanaler eller TV4 Digitalt under minst två veckor (tillgängligt t o m den 1 januari 2023), alternativt genom att själv bestämma antalet TRP och under vilken period. Kanalmixen som erbjuds vid den här typen av sponsorskap är synlighet i TV4, Sjuan, TV12, Sportkanalen, TV4Fakta, TV4Guld och TV4Film där TV4 bestämmer intill vilka program som sponsorn syns.


Kategorisponsring

Kategorisponsring innebär att man som sponsor kan välja olika kategorier av program att sponsra, exempelvis vädret eller travet. Här finns både nationella och regionala möjligheter.


Trailersponsring

Trailersponsring innebär att en sponsor för ett specifikt program kan stärka associationen till programmet genom att synas med en skylt med sitt varumärke i programtrailern.


Associationsrätt

Associationsrätten ger möjlighet att aktivera ett formatsponsorskap- eller partnerskap i egen kommunikation och marknadsföring. Det kan också användas internt eller för att skapa innehåll till egna kanaler – exempelvis på hemsida eller i sociala medier.

 

Tillbaka till huvudsidan om sponsorskap >>